- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kýta na řízky | 90 |
Šunka kuřecí prsní | 20 |
Zelí bílé kysané | 50 |
Cibule | 15 |
Houby sušené průměr | 5 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Brambory zimní | 120 |
Paprika červená | 40 |
Paprika žlutá | 30 |
Energetická hodnota celkem: 1552 kJ
Bílkoviny (g): 25,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 34,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Houby namočíme a krátce povaříme. Omytý plátek masa z kýty naklepeme, osolíme, opepříme, plníme plátkem šunky, kysaným zelím, proužky cibule a na nudličky pokrájenými houbami. Takto naplněný plátek zabalíme, převážeme nití, dáme na pekáček, podlijeme a v troubě upečeme. Když je maso měkké, závitek vyjmeme a uchováme v teple.Vypečenou šťávu zahustíme moukou rozředěnou ve vodě a provaříme. Podáváme s vařeným bramborem, ozdobíme na nudličky pokrájenými paprikami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.